Hello dear students and welcome to practice your English skills!

Laitan tälle sivustolle linkkejä englannin kielen eri osa-alueiden harjoitteluun itsenäisesti, joten voitte jatkaa kielitaitonne kehittämistä omaan tahtiinne ja omien tarpeidenne mukaan. Tällä sivulla on harjoituksia lukion alkuun perusopetuksen kertaamiseksi, vasemman puolen palkista puolestaan löydätte linkit eri kursseille. Edistynytkin opiskelija saa päivitystä kielitaidolleen BBC:n sivuilta

Ääntäminen = pronunciation
Tällä BBC:n opetussivustolla on hyviä vinkkejä ääntämiseen. Mukavinta on ehkä tehdä ääntämistehtäviä quizzes-osiossa. Aloita tästä: **www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/grammar/pron/quiz/quiz1**

Jos tarvitset harjoitusta kuullun ymmärtämisessä, kokeile näitä BBC:n 6 minuutin pituisia kuullun tekstejä. Jokaiseen kuullun ymmärtämisen osioon liittyy tehtäviä.
**www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/general/sixminute/index.shtml**

Jos ylläolevat tuntuivat liian haastavilta, kokeile The Flatmates-videoita. Niissä on arkielämän puhetilanteita, ja repliikit näkyvät myös kirjoitettuina puhekuplissa.

Peruskielioppi = basic grammar
Jos peruskoulun sanasto ja kielioppi ovat vielä hakusessa, kannattaa niitä harjoitella Perunakellarissa. Valitse www.perunakellari.fi ja siellä 'englanti'. Harjoittele 6. luokalle ja siitä ylöspäin tarkoitettuja tehtäviä. Perunakellarin harjoitusten alalaidasta on linkki vaikeampiin tehtäviin. Jatka harjoittelua linkkilaarissa:
**www.perunakellari.fi/linkkilaari.html**

Sanasto = vocabulary
Eri alojen sanastoa ja sanontoja voit harjoitella esimerkiksi BBC:n sivuilla.
- Idiomeja opettaa video-ope, osoitteessa **www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/language/theteacher**Voit valita idiomeja aiheista sports, colour, body, food, tai animals. Voit halutessasi jättää videon katsomisen väliin ja ainoastaan opetella idiomit.
- aihepiirin mukaan sanoja (music, food, relationships etc.) voit opetella myös Lingo-sivuilla:
**www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/youmeus/lingo**

Käytännön matkustustilanteisiin opit sanastoa ja fraseologiaa osoitteessa **www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/multimedia/london/**

Ja alapuolelle liitän vielä esimerkin Rebeccan opetusvideosta YouTubesta. Opettajien erinomaisia vidoita löytyy YouTubesta ja osoitteesta www.engvid.com.

Regards,
Päivi